UrbanGreeners: Je eigen groene onderneming? Dat kan!
Je eigen groene onderneming? Dat kan! Noëlle
#UrbanGreeners

Voor jou als jongere: Urban Greener, wees er eentje of ken er eentje! Ze maken je stad gezonder, innovatiever en way hipper dan de rest van Nederland. Hoe? Door hun eigen groene bedrijfjes te starten. Duurzame parfum, cocktails van lokale producten en planten met hun eigen app zijn nog maar een voorproefje van 2022, waarin je tijdens de Floriade Almere 2022 de groenste stadswijk van Almere gaat meemaken. De Urban Greeners zijn de jonge voorhoede van de Floriade. Wil jij als creatieve jongere met ze meedenken en meebouwen? Go greener, dat is zóóó 2022.


Voor je ouders, grootouders, buren en andere geïnteresseerden: In 2022 organiseert Almere de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2022: Growing Green Cities. En dat betekent dat Almere de komende jaren groeit, en wel in samenwerking met de tuinbouwsector, stadsbewoners, jongeren, bestuurders en professionals. Almere wordt een Green City: een stad die haar eigen voedsel en energie produceert, water zuivert, afval hergebruikt en daarmee grotendeels zelfvoorzienend is. Dat is niet in één dag gedaan en zonde om maar even mee te maken, en daarom is de Floriade voor Almere een meerjarige onderneming die resulteert in een geheel nieuwe, blijvende groene stadswijk in het centrum van de stad. Een wijk vol innovaties en voorbeelden voor de hele wereld!

De Urban Greeners bouwen mee. Wij hebben een vrijbrief om binnen de Floriade onze eigen visie op de toekomst vorm te geven. We hebben een eigen eiland en werken aan verschillende projecten en ondernemingen. We zijn een online en offline verzamel- en werkplaats voor duurzame initiatieven, start-ups en innovatieve ondernemingen.