Floriade Dialogues Summit
28 Mrt

Floriade Dialogues Summit

Op donderdag 28 maart vindt in Almere de eerste Floriade Dialogues Summit plaats, een internationale Summit met als thema 'Green and Healthy Food Cities for all'. 

Hoe maken we steden groener en gezonder? Waar staan we en hoe ver hebben we nog te gaan? En wat is de beste manier om steden van voedsel te voorzien? Deze vragen staan centraal tijdens  de verschillende onderdelen deze bijeenkomst. Verwacht een levendige wetenschappelijke dialoog afgewisseld met inspirerende cases en best practices van internationale wetenschappers, activisten en koplopers.

In het ochtendprogramma vertellen schrijver Raj Patel, journalist Charles C. Mann en Landschapsarchitect  Adriaan Geuze je hun inspirerende verhalen. In de middag is het tijd voor de Talks of the Town en in-depth sessies, met veel praktische cases van groene pioniers van over de hele wereld: van Zimbabwe en Detroit tot Almere!

Datum: 28 maart 2019 | 09.00 – 18.00 uur
Locatie: Almere
Taal: Engels gesproken
Registreren: Gratis

 

Programma

Prof. Raj Patel (UK / India)
Deze ‘wereldster’ van sociale gerechtigheid en food is bekroond schrijver van Stuffed and Starved (overvoed en uitgemergeld), activist en professor op de Lyndon B. Johnson School of Public Affairs (USA). Patel spreekt over de uitdaging om gezonde en groene steden voor iedereen beschikbaar te maken, van Londen tot New Delhi.

 

Charles C. Mann (USA)
Journalist en prijswinnend auteur van The Wizard and the Prophet (de Tovenaar en de Profeet). Hoe gaan we tien miljard mensen voeden? Volgens de tovenaars met nieuwe technologieën, maar de profeten pleiten voor een natuurlijke aanpak. Wie hebben er gelijk?
 

 

Prof. ir. Adriaan Geuze (NL)
Beroemd landschapsarchitect, urban designer en oprichter van ontwerpbureau West 8. Zijn projecten reiken van Hong Kong tot Chicago, zonder de uitdagingen in Nederland uit het oog te verliezen. Hij is beroemd voor het behouden en ontwikkelen van het Nederlandse landschap en de rol die hij het landschap in steden laat spelen.

 

Nadia Zerouali (NL)
Chef en kookboekenschrijver Nadia Zerouali weet alles van de Mediteraans-Arabische keuken, maar als een inwoner van Almere weet ze ook veel over de smaken van Flevoland. In de live cooking show vertelt ze over de lokale smaken en ingrediënten en natuurlijk mag je proeven!

 

Talks of the Town

Wat gebeurt er wereldwijd op het gebied van groene en gezonde voedselsteden? In het middagprogramma van de  Floriade Dialogues Summit serveren we je de Talks of the Town en de in-depth sessions met veel inspirerende cases uit diverse landen, van Zimbabwe en Detroit tot Almere!

  • Detroit with fearless farmer Devita Davison
  • Oosterwold with researcher Jan Eelco Jansma & area director Werner Brouwer
  • Trinidad and Tobago with Alpha Sennon, agri-entrepeneur and founder of Whyfarm
  • Amsterdam with researchers Onno van Schayck & Jaap Seidell
  • New York City with health professor Nevin Cohen
  • Turin with professor Egidio Dansero
  • Harare with social entrepeneur and mushroom growing activist Chido Govera Meer over de Talks of the Town

Over de Floriade Dialogues Summit

De Floriade Dialogues Summit is een jaarlijkse bijeenkomst in aanloop naar Floriade Almere 2022, waarin de thema’s green, food, health en energy centraal staan. Het doel van de Summit is om een platform te creëren voor wetenschappelijke debatten en internationale uitwisseling. De Floriade Dialogues Summit is een initiatief van Floriade Almere 2022 B.V., Flevo Campus en de Provincie Flevoland.