Floriade Dialogues Summit
28 Mrt

Floriade Dialogues Summit

Met trots presenteren we de eerste Floriade Dialogues Summit, een internationale Summit met als thema Green and Healthy Food Cities for all!

Hoe maken we steden groener en gezonder? Waar staan we en hoe ver hebben we nog te gaan? En wat is de beste manier om steden van voedsel te voorzien? Verwacht een levendige wetenschappelijke dialoog afgewisseld met inspirerende cases en best practices van internationale wetenschappers, activisten en koplopers!

De eerste keynotes zijn bevestigd:

  • Raj Patel (UK/ India), deze schrijver en ‘rockster’ van sociale gerechtigheid en food legt uit wat er mis is met ons voedselsysteem.
  • Burgemeester Chiara Appendino (IT) is de eerste burgemeester ter wereld die vegetarisch en veganistisch eten als speerpunt in haar stad op de kaart zet. Zij is op de Summit via Livestream video.
  • Adriaan Geuze (NL), beroemd urban– en landschapsarchitect en eigenaar van West 8. Hij vertelt ons over de rol van de stedelijke omgeving als leverancier van zowel natuur als voedsel.

Binnenkort maken we meer namen bekend! We kijken uit naar je komst.

Datum: 28 maart 2019 | 09.00 – 18.00
Locatie: Almere
Taal: Engels gesproken
Registreren: Gratis

Programma

Prof. Raj Patel (UK / India), deze ‘wereldster’ van sociale gelijkheid en food is bekroond schrijver van Stuffed and Starved (overvoed en uitgemergeld), activist en professor op de Lyndon B. Johnson School of Public Affairs (USA). Patel spreekt over de uitdaging om gezonde en groene steden voor iedereen beschikbaar te maken, van Londen tot New Delhi.

 

Burgemeester Chiara Appendino (IT, Turin) is hoofd van Turijn. Toen ze net was verkozen (2016) zette zij vegetarisch en veganistisch eten voor de stad als speerpunt op haar agenda. Hoe succesvol was deze gedurfde strategie tot dusver? En hoe draagt dat bij aan groene en gezonde steden voor iedereen?

 

Prof. ir. Adriaan Geuze (NL), is beroemd landschapsarchitect, urban designer en oprichter van ontwerpbureau West 8. Zijn projecten reiken van Hong Kong tot Chicago, zonder de uitdagingen in Nederland uit het oog te verliezen. Hij is beroemd voor het behouden en ontwikkelen van het Nederlandse landschap en de rol die hij het landschap in steden laat spelen.

 

Prof. Nevin Cohen (USA, NY) is universitair hoofddocent aan de City University of New York (CUNY). Zijn onderzoek verkent regionale en stedelijke voedselsystemen. Van beleid tot praktijk en van sociaal rechtvaardig tot ecologisch verantwoord. Tijdens de Summit geeft hij een sessie over de meetbare impact van stadslandbouw.

 

Over de Floriade Dialogues Summit
De Floriade Dialogues Summit is een jaarlijkse bijeenkomst in aanloop naar de Floriade Expo 2022, waarin de thema’s greenfoodhealth en energy centraal staan. Het doel van de Summit is om een platform te creëren voor wetenschappelijke debatten en internationale uitwisseling. De Floriade Dialogues Summit is een initiatief van Floriade B.V., Flevo Campus en de Provincie Flevoland.