Flevo Campus Denktank 2019
23 Feb

Flevo Campus Denktank 2019

Ben jij student of young professional en wil je meer leren over stedelijke voedselvraagstukken? En vind je het leuk om samen met anderen op zoek te gaan naar vernieuwende antwoorden op de voedselvraagstukken van de toekomst? Doe dan mee met de Flevo Campus Denktank: een kweekvijver waarin jong talent tot innovatieve oplossingen voor de stedelijke voedselvoorziening komt. 

Ons voedselsysteem is complex. Nederland is een grote voedselexporteur, onze land- en tuinbouwsector heeft in 2018 wederom een exportrecord geboekt. Tegelijkertijd halen wij het meeste van wat we eten van ver. Waarom eten we sperziebonen uit Kenia en tomaten uit Spanje, terwijl we onze groenten ook van de boer dichtbij kunnen afnemen? Waarom worden ‘onze’ kastomaten over de hele planeet vervoerd?

Als we mogelijkheden vinden om het voedselsysteem lokaler in te richten, kunnen we de vele ‘food miles’ beperken. Er bestaan al talloze initiatieven die deze transitie naar lokaal voedsel en korte ketens op de kaart hebben gezet. Toch zien we dat dat vaak kleine ‘snoezige’ bedrijfjes blijven die aanbodgedreven opereren. Hoe kunnen we dat verbeteren? Welke nieuwe modellen kunnen we ontwikkelen zodat elke Nederlander toegang krijgt tot lokaal geproduceerd voedsel? En liggen er kansen in het perspectief ‘business to consumer’? Kan de vraag van de consument gestuurd worden? Daar denken we over na in deze Flevo Campus Denktank. Maar we laten niet alleen onze hersens kraken, we gaan zelf ook echt aan de slag. Denktank en snelkookpan in één!

Programma

Het programma van de Flevo Campus Denktank bestaat uit verschillende elementen:

  • Werken aan een gezamenlijk case onder begeleiding van ervaren experts, ontwikkelen van een nieuw businessmodel als doel.
  • Kennis opdoen vanuit de bestaande en de vernieuwende praktijk.
  • Het basisonderzoek wordt van tevoren door Flevo Campus gedaan en de resultaten worden met de deelnemers gedeeld.
  • Wetenschappelijke basis.

Interesse? Lees meer op de website van Flevo Campus. Aanmelden kan tot uiterlijk 13 februari via deze link.


Het idee van de Flevo Campus staat voor een zowel fysieke als virtuele verzamelplek van studenten, onderzoekers, startende en bestaande bedrijven op het terrein van de Floriade. De campus biedt ruimte aan een mengeling van onderzoek, onderwijs en ondernemerschap. Vragen vanuit bedrijven krijgen een plek in het onderzoek van de kennisinstellingen en de netwerken met ondernemers en bedrijven worden benut. Lees hier meer over de Flevo Campus.