Almeerse Week van het Insect
18 Mei

Almeerse Week van het Insect

Insecten zijn enorm belangrijk voor een groen en gezond Almere. En daarom staat de week van 18 tot en met 26 mei in Almere geheel in het teken van deze belangrijke, maar ondergewaardeerde beestjes. Er is een divers programma georganiseerd op verschillende locaties.

Op zondag 19 mei organiseert Landschapsbeheer Flevoland de Soortenzoekdag in het Lumièrepark. Van zonsopgang tot zonsondergang gaan we alle planten, bomen, vogels, vlinders, vleermuizen, insecten, libellen, waterdiertjes van het Lumièrepark ontdekken. Op maandag 20 mei is het Wereldbijendag en daarom organiseert Growing Green Cities dan het Wilde Bij Café. Op donderdag 23 mei kan je mee met onze ecoloog voor een Wilde Stad nachtsafari. Wat leeft er ’s nachts in jouw portiek en welke bijzondere nachtdieren kom je in Almere tegen? En op zaterdag de 25e, in het slotweekend, is het de dag van het park, die in het vernieuwde Laterna Magikapark wordt gevierd. Verder kunnen kinderen op de Kemphaan insecten schilderen en gaan diverse scholen op griezelbeestjessafari, zodat ook de kinderen van Almere meekrijgen wat insecten doen en waarom ze zo belangrijk zijn.

De Almeerse Week van het Insect is een initiatief van gemeente Almere en Floriade Expo 2022, in samenwerking met vele groene partners. Het is onderdeel van Zet Almere in Bloei waarbij we iedereen willen stimuleren hun tuin groen en insectvriendelijk te maken. Dit kan bijvoorbeeld door tussen 20 april en 20 juli een tegel uit je eigen tuin in te leveren bij één van de deelnemende tuincentra, waar je een gratis plantje voor terugkrijgt.

Dit zijn slechts enkele van de activiteiten tijdens de Week van het insect, kijk voor het complete programma op www.growinggreencities.nl