Zet Almere in Bloei: Gratis planten bij inleveren tegel

Zet Almere in Bloei: Gratis planten bij inleveren tegel

Maak je tuin ook mooier en groener. Vanaf 20 april kan dat nog gemakkelijker. Dan start namelijk de actie Zet Almere in Bloei. Neem een tuintegel mee naar Almeerplant, Intratuin of het Upcyclecentrum en krijg er een plant voor terug. Zo maken we samen Almere nog groener.

Vorig jaar vond Zet Almere in Bloei voor het eerst plaats. Er werden toen maar liefst 3.000 tuintegels ingeleverd. In tegenstelling tot vorig jaar is het dit jaar mogelijk om je tegel direct bij het tuincentrum in te leveren.

Als je de tegel meeneemt naar het tuincentrum kan je daar meteen kiezen uit een plant bij de Zet Almere in Bloei-stand, waar je kunt kiezen uit een plant uit het vlinder- en bijenassortiment. Een groene tuin heeft veel voordelen ten opzichte van een betegelde tuin.  Door meer groen wordt er minder warmte vastgehouden, kan het regenwater gemakkelijker de bodem in en is er meer ruimte voor egels, vlinders, (wilde) bijen en andere insecten. Dáárdoor krijg je ook weer meer vogels en vleermuizen in de tuin. En tot slot: Een groene, goed onderhouden tuin is toch veel mooier?

Meer informatie op www.growinggreencities.nl