Winnend ontwerp Weerwaterbrug bekend

Winnend ontwerp Weerwaterbrug bekend

Op vrijdag 23 november is het winnende ontwerp van de Weerwaterbrug bekend gemaakt. 3065 Almeerders hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te stemmen op hun favoriete ontwerp voor de brug over het Weerwater. Met 71% van de stemmen is het ontwerp van Strukton Infratechnieken B.V. (ontwerp B) de duidelijke winnaar.

Onderdeel Rondje Weerwater

De nieuwe brug die het Lumièrepark met het Floriadeterrein gaat verbinden wordt een visitekaartje voor Almere, een duurzame verbinding over het Weerwater. De brug gaat onderdeel uitmaken van het Rondje Weerwater, een route om heerlijk te wandelen, hardlopen, skeeleren, enzovoort. Dé plek om te recreëren midden in het centrum. Het Rijk, provincie Flevoland en gemeente Almere investeren en werken samen aan het versterken van de bestaande kwaliteiten van de stad in het programma Almere 2.0. Het Rondje Weerwater is een van de projecten om het hart van de stad te versterken.

Planning

Strukton zal naast het ontwerp en de bouw ook 20 jaar lang het onderhoud aan de brug verzorgen. De planning is dat de bouw van de brug na de zomer van 2019 start en dat de brug eind 2020 gereed is. De planning van werkzaamheden voor de Floriade wordt nog fijn geslepen. Het exacte moment waarop de brug voor publiek wordt opengesteld is daarom nog niet bekend. De straatnaamgevingscommissie zal voor de opening een passende naam aan de brug geven.