Urban Greeners, Makers van de Groene Stad

Urban Greeners, Makers van de Groene Stad

De mensheid staat voor een uitdaging: een groeiende bevolking en sterke verstedelijking. Dat zet een enorme druk op de natuur. Om ook in de toekomst te zorgen voor voldoende voedsel, water en energie, moeten steden groener worden. Groener in architectuur, muziek, mode, kunst, eten, drinken, sport, dans, lifestyle. Groener in alles. Dat vraagt om nieuwe manieren van denken en nieuwe manieren van doen. Groener vraagt om jonge ondernemers die nog niet vastgeroest zijn door denkbeelden, regels en patronen. Die buiten de gebaande paden durven gaan, die autonoom, vrij en creatief zijn. Urban Greeners verbindt als jonge voorhoede van de Floriade deze jonge ondernemers, geeft ze een podium en support ze. Zo bouwen ze samen mee aan het gezamenlijke doel: groenere en toekomstbestendige steden.

De eerste groene spot is al ontstaan: het eiland Utopia in Almere. Gelegen op het toekomstige terrein van Floriade Almere 2022: dé wereldtuinbouwtentoonstelling op het gebied van landbouw, tuinbouw en stedelijke ontwikkeling. Waar Urban Greeners nu al bouwen, brouwen, creëren en experimenteren en het eiland ontwikkelen tot dé creatieve hub voor duurzame innovatie. En waar ze in 2022 aan 2 miljoen (inter)nationale bezoekers zullen laten zien wat ze waard zijn en inspireren met hun groene innovaties. Op het eiland starten ze bijvoorbeeld in samenwerking met Wageningen Universiteit en Aeres Groep een ‘Agroforestry’ project: een boerderij in een bos. Ook bouwen ze een amfitheater in het bos voor hun programmering van events die in de zomer op het eiland plaatsvinden. En zo werken ze aan een community van start-ups die ze inzetten op events.

Ben jij een jonge ondernemer tussen de 18-35 jaar in de stad en werk je met bomen, planten, groente, fruit of bloemen? Of ken je zo iemand? Neem dan contact op met oprichter Boj van den Berg voor de mogelijkheden tot samenwerking via boj@urbangreeners.com.

Lees meer over de Urban Greeners op www.urbangreeners.com