Succesvolle tweede editie van Floriade Festival

Succesvolle tweede editie van Floriade Festival

Het was druk het weekend van 15 en 16 juni tijdens de tweede editie van het Floriade Festival in Almere Centrum en op het Floriadeterrein. Belangstellenden naar de ontwikkelingen op het toekomstige Expoterrein werden het hele weekend per boot naar het terrein vervoerd. Ruim 5.000 mensen hebben hier vol enthousiasme gebruik van gemaakt. Gidsen gaven aan boord voorlichting over de Expo. Ook konden bezoekers uitstappen om de laatste ontwikkelingen met eigen ogen te zien. In de Floriadekas op het Forum gaven ondernemers in het klein een voorproefje van wat bezoekers in 2022 tijdens de Expo kunnen verwachten. Daarnaast was er informatie over het ontstaan van de nieuwe duurzame stadswijk op het Floriadeterrein.

In de stad werden de nieuwste trends op het gebied van elektrificatie en mobiliteitsoplossingen getoond en konden bezoekers zien hoe van afval weer grondstoffen worden gemaakt. Ook was er een modeshow van hergebruikte kleding en een SWOP kledingruil. In diverse kooktheaters in Almere Centrum werd gekookt met lokale producten, er was een streekmarkt met regionale producten en een fietstocht langs de groenste plekken in Almere.

NK Kersenpit spugen

Het Kersenboertje uit Almere Buiten organiseerde samen met de ondernemersvereniging van Almere Centrum het eerste NK Kersenpit Spugen. Winnaar bij de volwassenen was Leandro Szioli Bastia met een afstand van 13,42 meter. Daarmee sneuvelde ook het Flevolands record, dat sinds vorig jaar op naam stond van Ron Stassen met 13 meter. Bij de kids tot 12 jaar won de elfjarige Yair Amar met 11,05 meter.

Fotowedstrijd

Ook bij de Floriade Fotowedstrijd waren prijzen te winnen. Zo won Robin van der Land de vakjuryprijs bij de jeugd en Maddy van der Pas-van Lith de vakjuryprijs voor volwassenen. Justin Peeters won de publieksprijs voor jongeren en Jeffrey de Kwant de publieksprijs voor volwassenen. Niet alleen wonnen zij een professionele camera, ook zullen hun foto´s tijdens de Floriade Expo aan de te verwachten 2 miljoen bezoekers worden getoond.

Floriade Expo 2022

Het Floriade Festival was een voorproefje van wat er in 2022 op de Expo te zien zal zijn. Floriade Expo 2022 staat in het teken van de Groene Stad van de Toekomst. Tijdens het Floriade Festival werd benadrukt hoe belangrijk groen in de stad is en konden bezoekers alvast inspiratie opdoen over hoe ze zelf groener kunnen leven. Er stonden verschillende workshops, lezingen, markten en andere activiteiten in de thema’s Groen, Voeding, Energie en Gezondheid op het programma. De vier subthema’s van Floriade Expo 2022.