Succesvolle eerste dag Zet Almere in Bloei

Succesvolle eerste dag Zet Almere in Bloei

Op zaterdag 20 april zijn tijdens de eerste dag van de actie ‘Zet Almere in Bloei’ ongeveer 700 tuintegels ingeruild voor een plantje. Zo maken we samen de Almeerse tuinen nog groener.

De tegels konden rechtstreeks ingeleverd worden bij de tuincentra Almeerplant en Intratuin en bij het Upcyclecentrum. Tijdens de speciale actie-uurtjes bij deze drie locaties kregen mensen die een tegel inleverden een Growing Green Cities goodiebag. Ook stond er een foodtruck met muffins en lekkere drankjes.

Het lijkt zo praktisch: je legt je tuin vol tegels en je hebt er geen omkijken meer naar. Geen wonder dat steeds meer mensen hun tuin bestraten. Toch heeft zo’n ‘onderhoudsvriendelijke tuin’ ook een keerzijde. Steen houdt de warmte langer vast dan groen. Al die versteende tuinen leiden dan ook tot opwarming van de stad. Bovendien kan regenwater bij een flinke hoosbui niet goed in de bodem trekken, waardoor het riool overbelast raakt. En ten slotte is een tuin zonder groen absoluut niet interessant voor vogels, egels, vlinders en andere dieren. Met als gevolg dat de biodiversiteit in de stad afneemt.

Daarom organiseert de gemeente Almere dit jaar voor de tweede keer de campagne Zet Almere In Bloei, waarbij je van 20 april tot en met 20 juli 2019 je tegels in kan leveren bij Almeerplant of Intratuin en meteen een gratis plant uit het vlinder- en bijenassortiment mee naar huis krijgt. Net als vorig jaar kun je je tuintegels ook inleveren bij het Upcyclecentrum. Daar krijg je dan een voucher voor een plant bij de twee deelnemende tuincentra. Een ideale kans om je tuin een beetje groener te maken en zo de vlinders en de bijen te helpen.