Staatsbosbeheer schenkt boom

Staatsbosbeheer schenkt boom

Het tweede plantseizoen op het Floriadeterrein is op 16 april officieel ingeluid. Hiervoor heeft wethouder Loes Ypma de beuk die in 2012 door Staatbosbeheer is aangeboden aan gemeente Almere nu herplant in het Groene Stad Arboretum.

Als felicitatie voor het naar Almere halen van de Floriade kreeg voormalig burgemeester van Almere, Annemarie Jorritsma, in 2012 een rode beuk cadeau van Staatsbosbeheer. Deze boom heeft jarenlang in de buurt van de Oorweg gestaan. En nu het Groene Stad Arboretum meer en meer gestalte krijgt, kon de boom een vaste plek krijgen op het Floriadeterrein. Dat gebeurde in een F-vak, want de rode beuk heeft als botanische naam Fagus sylvatica atropunicea.

Het Groene Stad Arboretum wordt een bomen- en plantenbibliotheek. Alle 192 kavels van het toekomstige Floriadeterrein krijgen een groene rand van 4 meter breed. De eerste kavels in het noordoosten van het terrein krijgen bomen, struiken, heester en bollen waarvan de botanische naam met een A begint. De laatste kavel krijgt beplanting waarvan de naam met een Z begint.

Op 16 april werd een bord geplaatst naast de herplante rode beuk door Wout Neutel, hoofd Staatsbosbeheer Flevoland, en wethouder Loes Ypma. Staatsbosbeheer verheugt zich zeer op de samenwerking met gemeente Almere en Floriade Almere 2022 B.V. in de aanloop naar en tijdens Floriade Expo 2022. Bij de feestelijke ceremonie rondom de rode beuk schonk Staatsbosbeheer een extra boom aan de gemeente, een populier. Die komt binnenkort te staan in een P-vak, want de botanische naam luidt Populus. Inderdaad, een boom van het volk, en hiermee een toepasselijk cadeau: een boom voor alle Almeerders.