Op Weg Naar de Floriade

Op Weg Naar de Floriade

Op 29 mei vond de vijfde editie van Op Weg Naar de Floriade plaats: de halfjaarlijkse informatiebijeenkomst waar Almeerders zich kunnen laten informeren over de ontwikkelingen rond de expo in 2022 en de stadswijk.  Een uur voor aanvang kwam het water met bakken uit de hemel. Toch trokken zich daar zo’n 150 Almeerders niets van aan en was de zaal ondanks het slechte weer goed gevuld. Deze editie stonden de weg naar de Floriade (Making of), de stand van zaken van de expo en de digitale Floriade centraal.

Singer-songwriter Daniel van der Zee heette de 125 bezoekers welkom met het door hem geschreven lied “Floriade, tijd voor verandering”. Met een video over de voortgang die sinds 2017 is geboekt werden bezoekers daarna op de hoogte gebracht van een aantal recente ontwikkelingen. Bijvoorbeeld de inzending van grote aantallen bomen voor het arboretum door de tuinbouwsector, de eerste Almeerders die vanuit het Floriade Werkbedrijf werkervaring opdoen, tot de initiatieven van Almeerse ondernemers en bewoners om bij de Floriade betrokken te zijn. De burgemeester van Venlo benoemde dat in Venlo, vijf jaar na de Floriade, de belangstelling van bedrijven voor de regio Venlo nog steeds overweldigend is. De eerste attracties en wereldsteden die deelnemen aan de komende expo tekenen zich af. Wil jij de video ook zien? Bekijk hem hier op ons YouTube-kanaal.

Tijdens de informatiebijeenkomst werden verschillende presentaties gegeven door het team achter de Floriade. De bezoekers werden zo op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen. Zo is het aantal Floriade-vrijwilligers gestegen tot 140, toevallig net zoveel als het aantal members van de Floriade Business Club. Ook werd er bekend gemaakt dat er na de uitvraag in april vijf nieuwe ‘tiny forests’ in Almere komen. Stedenbouwkundige Ria van Dijk liet met behulp van verschillende video’s met digitale 3D-beelden van het Floriadeterrein zien hoe het terrein er uit komt te zien. Na de presentaties was er gelegenheid om vragen te stellen.

Lees hier het uitgebreide verslag van deze bijeenkomst terug