Kwekers leveren eerste bomen aan Floriade Almere 2022

Kwekers leveren eerste bomen aan Floriade Almere 2022

Op 5 oktober bezochten boomkwekers, die hebben bijgedragen aan de eerste beplantingslaag van het Groene Stad Arboretum, het Floriadeterrein. Ze onthulden samen met onze landschapsarchitecten Niek Roozen en Christiaan Pfeiffer en bomendeskundige Jaap Smit een bord met de bedrijfslogo’s van de kwekers die de eerste bomen beschikbaar hebben gesteld. Vervolgens bekeken zij de ingezonden bomen tijdens een rondleiding over het terrein.

Het centrale thema van Floriade Almere 2022 is de Groene Stad van de Toekomst, met als basis het Groene Stad Arboretum. Een twintigtal enthousiaste kwekers heeft een bijdrage geleverd aan dit arboretum. In totaal zijn er 720 bomen gedoneerd. Een groot deel van de bomen staat inmiddels op de juiste plaats in wat het Groene Stad Arboretum gaat worden. De overige bomen hebben een tijdelijke plaats gekregen. De bomen zijn de eerste van totaal 12 beplantingslagen.

Het Groene Stad Arboretum van 8 hectare groot zal het groene hart vormen van de expo in 2022 én van de stadswijk die daarna op het Floriadeterrein verrijst. Het arboretum wordt een levende plantencatalogus, waar je doorheen kunt dwalen langs een verzameling bomen en planten die gesorteerd staan op botanische naam, beginnend met A en eindigend op Z.

Foto’s : Monavid – Mona Alikha

Monavid-20.jpg
Monavid-21.jpg
Monavid-14.jpg
Monavid-15.jpg
Monavid-37.jpg
Monavid-40.jpg