Initiatieventafel: deadline voor permanent vastgoed eind 2018

Initiatieventafel: deadline voor permanent vastgoed eind 2018

Al geruime tijd is er een initiatieventafel, waar initiatieven kunnen worden ingediend die vervolgens worden beoordeeld of ze in aanmerking komen voor ontwikkeling op het Floriadeterrein. Initiatieven met permanent vastgoed hebben hiervoor tot eind 2018 de tijd. Voor al het overige blijft het loket gewoon open, expo-initiatieven kunnen dus ook na 2018 nog worden ingediend.

Levende brug

Eén van de ingediende initiatieven die inmiddels gestalte heeft gekregen is de levende brug, een unieke organische brug die bestaat uit 15 levende metasequoia bomen. De brug is bedacht en gerealiseerd door Boomkwekerij Ebben. Net als de brug zullen nieuwe initiatieven allemaal bij moeten dragen aan het invullen van een ervaring rond de Groene Stad van de Toekomst

Beoordeling initiatieven

Als er een initiatief binnenkomt wordt het door een commissie bekeken. Het initiatief moet voldoen aan een aantal criteria. Zo is het van belang dat het initiatief iets toevoegt aan de expo en de stadswijk. Vanzelfsprekend is het ook een vereiste dat het past binnen de thema’s van de Floriade: voeding, gezondheid, vergroening en energie . Als aan deze voorwaarden zijn voldaan volgt een ateliersessie, waar Floriade B.V. , de gemeente Almere en de architect het initiatief beoordelen. Is het advies positief, dan komen er vervolggesprekken met als uiteindelijk resultaat een contract met de initiatiefnemer en kan de initiatiefnemer aan de slag.

Initiatieven kunnen ingediend worden via contact@floriade.nl