Het meest populaire fruit van het moment is geworden…

Het meest populaire fruit van het moment is geworden…

Urban Greener Femke Mosch houdt zich dagelijks bezig met trends rondom eten en drinken en schrijft daar maandelijks over op deze site. 


Blauwe bessen zitten in de lift. Volgens een rapport van de Rabobank is dit momenteel de populairste fruitsoort die er is. En geef die blauwe bes eens ongelijk; hij is klein, snackt lekker weg en je krijgt tijdens het eten van deze frummeltjes geen vieze handen. Je wordt er niet dik van, terwijl ze er wel uitzien als snoepjes. Je kunt een bakje blauwe bessen makkelijk uitdelen, alhoewel dat hoeft natuurlijk niet.

Strooi ze in je yoghurtontbijt en het ziet er ook nog eens heel gezellig uit, zonder dat je daarvoor een snijplank en mes uit de kast moest trekken. Naast dat ontbijt doet de blauwe bes het ook goed in een cheesecake, crumble, cocktail of ijsje. En wat denk je in combinatie met een kaasplankje of in een salade. Eindeloos veel mogelijkheden met dat blauwe besje.

Wist je dat er ook roze ‘blauwe’ bessen bestaan? Dat is het zusje van de blauwe bes. Smaakt iets zoeter maar groeit op dezelfde wijze. Blauwe en roze bessen groeien aan een struikje.  Die je in een pot op het balkon kunt zetten of in de vollegrond. Zet ‘m in de halfschaduw en uit de wind en je kunt deze zomer elke dag verantwoord snoepen. Je hebt alleen een grote concurrent, want ook vogels vinden ze lekker. Gelukkig is het aanbod blauwe bessen in de supermarkt groot, mochten de vogels alles hebben weggepikt. Alleen die roze ‘blauwe’ bes is niet zo makkelijk verkrijgbaar in de supermarkt. Die moet je toch echt zelf kweken.