Belangstelling voor helende tuinen - project

Belangstelling voor helende tuinen - project

Wat kan groen doen voor mensen die bijkomen van een behandeling tegen kanker? In Almere wordt het binnenkort onderzocht. Op donderdag 16 februari organiseerde Parkhuys Almere in samenwerking met Wageningen University een informatieavond.

Tuinieren is buiten zijn, bewegen, zonlicht opnemen, gezond eten en bezig zijn met de toekomst. Onderzoek in de VS laat zien dat tuinieren een positieve invloed heeft op het herstel van (ex)kankerpatiënten. Kunnen we in Nederland hetzelfde effect bereiken? In 2017 starten Wageningen University, Parkhuys Almere en andere organisaties in Almere een pilot waarin (ex)kankerpatiënten onder begeleiding tuinieren. 

Onderzoek in de VS laat het positieve effect van tuinieren voor deze groep patiënten al zien. Wageningen Universiteit wil verkennen of een dergelijk programma ook in Nederland kan werken. Vanwege nauwe betrokkenheid van het Ontwikkelcentrum Stadslandbouw Almere (OSA), het Parkhuys, het ziekenhuis en lokale bedrijven is Almere hier een perfecte uitvalsbasis voor. Flevo Campus en het AMS instituut ondersteunen daarom deze verkenning. 

Tijdens de eerste informatiebijeenkomst was er al interesse, iedereen die zin heeft om te tuinieren mag meedoen. Hoe oud u bent, of u ervaring heeft met tuinieren, de ziektefase of prognose, dat maakt niet uit. Meld u nu aan! 036 - 535 44 44 of secretariaat@parkhuysalmere.nl