Floriade Werkt! Challenge

Floriade Werkt! Challenge

Provincie Flevoland daagt met de Challenge ‘Help mee aan de toekomst van onze voeding!’ het Flevolandse MKB, studentondernemers en samenwerkingsverbanden tussen bedrijven en onderzoeksinstellingen uit heel Nederland en daarbuiten uit om businessconcepten in te dienen rondom de thema’s ‘slimme bodem’, ‘slimme voedselketen’ en ‘slimme voeding’.

De winnaars krijgen een geldbedrag van 25.000 euro en begeleiding op maat om hun innovatie te realiseren. Bovendien krijgen ze de kans hun innovatie te tonen op het internationale podium van Floriade 2022 in Almere. De aftrap van de Challenge vond op 26 januari plaats in het WTC in Almere, waar experts de urgentie van de thema’s benadrukten en inspirerende ondernemers hun bijdragen hieraan toonden.

Het belang van voeding en gezondheid wereldwijd
In 2050 is de wereldbevolking sterk gegroeid. De vraag naar voedsel stijgt en door een ongezond eetpatroon nemen welvaartsziekten toe. Verandering in hoe we omgaan met de bodem, met onze voedselketen en met onze voeding is dan ook noodzakelijk om zowel nu als op lange termijn te kunnen voorzien in manieren om de wereldbevolking duurzaam van voldoende en gezonde voeding te voorzien.

Bodem, voedselketen en voeding
De Challenge bestaat uit drie thema’s:

•          Slimme bodem – hoe zorgen we voor een duurzamer bodemgebruik?
•          Slimme voedselketen – hoe zorgen we in de keten (van land tot winkelmand) voor meer opbrengsten  en minder afval?
•          Slimme voeding – hoe zorgen we voor voeding die bijdraagt aan gezonder oud worden en sneller  herstellen?

Binnen een van deze drie thema’s kunnen deelnemers een concept indienen.

Deelnemers
De Challenge kent drie deelnemerscategorieën: het Flevolandse MKB, studentondernemers en samenwerkingsverbanden tussen bedrijven en onderzoeksinstellingen uit Nederland en daarbuiten.

Per categorie kiest een jury 1 winnaar. De winnaars krijgen naast een geldbedrag van € 25.000,-,  vijf maanden lang begeleiding op maat om hun concept naar de markt te brengen, en een werkplek in de Innovatiewerkplaats van de provincie. Bovendien krijgen zij de mogelijkheid hun concept te tonen op het internationale podium Floriade 2022 in Almere. Deelnemers kunnen hun innovatieve concept tot 10 maart indienen via de website www.floriadewerktchallenge.nl.

Meer informatie en meedoen
Uitgebreide informatie over de Floriade Werkt! Challenge staat op www.floriadewerktchallenge.nl.