Floriade Werkbedrijf officieel van start

Floriade Werkbedrijf officieel van start

Op 9 april gaven wethouder Froukje de Jonge, regiomanager Hannie van Loon (UWV) en Inge Dijkstra, directeur Randstad HR Solutions, het officiële startsein van het Floriade Werkbedrijf. Samen met de Floriade gaan deze drie partijen 350 Almeerders duurzaam aan het werk brengen.

Duurzaamheid is niet alleen een groene en schone omgeving. Het gaat ook om mensen die om wat voor reden ook uit het arbeidsproces zijn gevallen weer structureel een werkplek te bieden. Randstad, UWV (regio Flevoland) en de gemeente Almere slaan de handen ineen om 350 Almeerders blijvend aan het werk te helpen. Dat doen zij met het  ‘Floriade Werkbedrijf’.

SROI

Wethouder De Jonge: “In de inkoopcontracten voor Floriade-werkzaamheden hanteren we als voorwaarde dat 5% van de bruto opdrachtsom besteed moet worden aan social return on investment (SROI). “ Veel werk voor de Floriade betreft tijdelijk werk. Voorafgaand aan de aftrap vond dan ook een kennissessie SROI plaats, geïnteresseerde ondernemers konden zo kennismaken met dit fenomeen.

Samenwerking partijen

De partijen die samen Floriade Werkbedrijf vormen, hebben een strategie uitgestippeld om de 350 Almeerders daarna door te geleiden naar een vaste baan. Daarbij is Randstad de risicodragende partij. Randstad-directeur Dijkstra maakt zich daar niet druk over. “We steken voor de Floriade graag onze nek uit, want we hebben heel veel vertrouwen in het mensen langdurig aan werk helpen. We gaan er hoe dan ook een succes van maken " Hannie van Loon, regiomanager van UWV: “Met het Floriade Werkbedrijf zorgen we ervoor dat werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een plek kunnen vinden op de arbeidsmarkt. Dat is fantastisch. We doen dit bovendien in een publiek-private samenwerking, ieder vanuit zijn eigen expertise.”

Monavid-25.jpg
Monavid-22.jpg
Monavid-23.jpg