Floriade vertegenwoordigd op Holland Garden in Beijing

Floriade vertegenwoordigd op Holland Garden in Beijing

In 2022 vindt in Almere de 7e editie van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade plaats. Een half jaar lang zijn bezoekers welkom op het expoterrein van Floriade Almere 2022. Bezoekers kunnen ronddwalen door het Groene Stad Arboretum, waar de kavels worden ingedeeld in vakken van A tot en met Z. Waarbij een boom, plant, heester, struik of bloembol met een botanische naam beginnend met een A, zoals Acer, in een A-kavel geplaatst wordt. Daarnaast draagt al het groen bij aan één van de vier thema’s van de Floriade: voedsel, energie, groen en gezondheid.  

Wie niet kan wachten tot 2022 en plannen heeft een verre reis te maken, kan volgend jaar al genieten van de Holland Garden in Beijing. Landschapsarchitect Niek Roozen heeft samen met architectenbureau MVRDV, die medeverantwoordelijk zijn voor de indeling van het Groene Stad Arboretum, het ontwerp gemaakt. Het ontwerp van de inzending is geïnspireerd op dat van het Floriadeterrein in Almere. Dit ook als onderdeel van de internationale promotie van Floriade Almere 2022. Momenteel worden de eerste bomen geleverd en geplant in kavels met dezelfde structuur als het expoterrein in Almere. De Holland Garden is van april tot en met oktober 2019 te bezichtigen op de International Horticultural Exhibition 2019 in Beijing, China. Nederland is één van de honderd deelnemende landen op het 300 hectare grootte expoterrein.

Wij begrijpen dat Beijing niet om de hoek is en dat een bezoekje aan de Holland Garden voor weinigen is weggelegd. Daarom houden wij je graag op de hoogte via de Floriade Dialogue en delen wij via onze kanalen mooie beelden van deze expo. Hou hiervoor onze media in de gaten en abonneer je op de e-nieuwsbrief van Floriade Almere 2022 via https://floriade.com/nieuwsbrief.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg