Floriade Parade: een groen en gezond Almere

Floriade Parade: een groen en gezond Almere

Help jij mee om Almere groener en gezonder te maken? Heb jij een mooi idee en sta je te trappelen om dat met jouw buurt, vereniging of organisatie op te pakken? Doe dan mee met de Floriade Parade. Deel je idee en maak kans op een financiële kickstart van maximaal 1.000 euro. Iedere maand beloont gemeente Almere in het kader van Growing Green Cities de vier beste en meest inspirerende initiatieven. Zo versterken we samen de groene en gezonde ontwikkeling van Almere op weg naar de Floriade!

Hoe werkt het?

Download het aanmeldformulier voor de Floriade Parade. Vertel daarin waarom je je in wilt zetten voor je idee, wat wil je bereiken, welk geldbedrag je nodig hebt om dit te realiseren en waarvoor je het wilt gebruiken. Vul het formulier in en mail het naar growinggreen@almere.nl. Je ontvangt vervolgens een bevestiging van je aanmelding. 

Jury

De jury bestaat uit Tineke van den Berg (Stadsboerderij), Reiner Swaen (Energieambassadeurs), Tanya Egberts (5000stappen.nl), Freek Rebel (Staatsbosbeheer) en Loes Ypma (wethouder). Zij behandelen maandelijks alle ingestuurde ideeën. Hierbij wordt gekeken of het voldoet aan de spelregels. De voorkeur gaat uit naar ideeën die gedragen worden door meerdere mensen. Dus betrek je buren, je collega’s of je teamleden bij je idee. De jury bepaalt welk geldbedrag er uitgekeerd wordt. Iedere maand kiest de jury de vier beste ideeën uit. Als jouw idee uitgekozen is komt Wethouder Loes Ypma langs om de cheque te overhandigen en kun je beginnen om jouw groene idee werkelijkheid te maken.

Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar growinggreen@almere.nl