Floriade Fotowedstrijd slaat aan

Floriade Fotowedstrijd slaat aan

Ruim 150 mensen hebben inmiddels een account aangemaakt en foto’s geüpload op www.floriadefotowedstrijd.nl. Veel mooie foto’s van natuur en het Floriadeterrein en Almere zijn daar te zien, tot zelfs een met groen overdekt pand in Amiens in Frankrijk.

De andere thema’s van Floriade Almere 2022 (voeding, energie en gezondheid) blijven wat achter, dus we hopen dat deelnemers ook op die gebieden met verrassende en inspirerende foto’s komen. Ook zien we dat met name volwassenen deelnemen aan de wedstrijd.. In april starten we daarom een campagne om jongeren ook te stimuleren mee te doen.

In de eerste weken van maart was het nog behoorlijk koud, winderig en regenachtig. Inmiddels is het weer flink opgeknapt. Daarom verwachten we dat dit weer meer mensen naar buiten lokt  om mooie foto’s voor de Floriade Fotowedstrijd te maken. Tot en met 15 mei kun je jouw foto insturen. Je kunt met maximaal drie foto’s meedoen, maar je mag altijd ingestuurde foto’s vervangen door nieuwe foto’s. 

Na 15 mei buigt een jury onder leiding van wethouder Loes Ypma zich over alle inzendingen. De jury zal tien foto’s nomineren die daarna in de hal van het stadhuis te bewonderen zijn. Het publiek kiest vervolgens uit deze tien foto’s de winnaar ‘Publieksprijs Floriade Fotowedstrijd 2019’. Ook de jury wijst een winnaar aan. Beide winnaars krijgen hun prijs (een beeldje en een professionele camera) uitgereikt tijdens het Floriade Festival op 16 juni. En twee miljoen bezoekers zullen de winnende foto’s in 2022 bewonderen tijdens de Floriade.