Floriade Festival op 15 en 16 juni

Floriade Festival op 15 en 16 juni

Als voorproefje op Floriade Expo 2022 wordt op 15 en 16 juni voor de tweede keer het Floriade Festival georganiseerd in Almere Centrum. Dit jaar ligt de nadruk op het thema ‘groen’. Bezoekers kunnen alvast inspiratie opdoen over hoe ze zelf groener kunnen leven en welk effect groen heeft op je gezondheid. Ze worden net als in 2022, tijdens de Expo, uitgedaagd om te ontdekken, geraakt te worden en te veranderen: ‘Explore. Touch. Change.’

Leer tijdens het Floriade Festival alles over gezond eten, groen ondernemen en zie met eigen ogen wat de ontwikkelingen zijn op het Floriadeterrein. Vaar mee met de gratis pendelboot en ontdek wat het Floriadeterrein nu al te bieden heeft. Haal de lekkerste producten op de streekmarkt, bezoek groene locaties met de Floriade Fietstocht, doe mee met het NK-Kersenpitspugen, volg heerlijke kookworkshops en ontdek lokale ondernemers.

Het Floriade Festival is een initiatief van Floriade Almere 2022 B.V., gemeente Almere en de Ondernemers Vereniging Almere Centrum. In 2022 is Almere hét podium van Floriade Expo 2022. De Expo staat in het teken van de Groene Stad van de Toekomst. Tijdens de Expo wordt de bezoeker niet alleen geïnformeerd, maar vooral ook geïnspireerd om zelf groener en gezonder te leven.

Lees meer over het programma op www.floriadefestival.nl of bekijk hier het programmaboekje.