Floriade Academy

Floriade Academy

Afgelopen september heeft Floriade Almere 2022 de Floriade Academy in het leven geroepen, een mooie ervaringswerkplek voor jongeren. Ten eerste krijgen studenten bij de Academy de kans om onderzoek te doen voor afstudeerscripties en voor projecten vanuit co-makerships. Dat laatste houdt in, dat studenten van verschillende studierichtingen van Hogeschool Windesheim samenwerken aan het oplossen van een vraagstuk. Zo worden studenten en andere jonge talenten via de Academy aan Floriade Almere 2022 verbonden. Zowel de Floriade-organisatie als de Floriade Academy gelooft in de kracht van jong talent. Daarom wordt de kennis en energie van studenten gecombineerd met de kennis van de professionals die werkzaam zijn bij Floriade Almere 2022 B.V. Ten tweede worden studenten in de Academy uitgedaagd om mee te denken over de Floriade. Zo krijgen ze de kans om deel te nemen aan de organisatie van een uniek internationaal georiënteerd evenement. Ten derde is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Periodiek worden er workshops georganiseerd om de belangrijkste competenties in de praktijk te brengen. Samen sta je sterker en kom je tot resultaten waar zowel de studenten als de Floriade-organisatie trots op kunnen zijn!

René Blom, mede-initiator van de Floriade Academy, benadrukt: “De wereld kan niet zonder de inzet van jong talent. Generaties verbinden, kennis delen, van elkaar leren, inspireren en groeien. En dat is natuurlijk precies waar het bij de Floriade ook om draait. We laten graag een mooie wereld na aan de volgende generaties, delen kennis en leren van elkaar over de subthema’s voeding, gezondheid, energie en vergroening. We hopen daarmee bezoekers te inspireren om daarna te groeien tot de Groene Stad van de Toekomst.”

De Floriade Academy heeft zich onder andere als doel gesteld om in 2019 meer dan 10 stageplekken en afstudeeronderzoeken te faciliteren en meer dan 40 schoolopdrachten te creëren. Gestart werd met 39 studenten. Inmiddels bestaat de Academy uit 49 studenten en zijn zij afkomstig van 5 verschillende scholen en universiteiten en vertegenwoordigen ze 15 verschillende studies. Meer dan de helft van deze studenten is woonachtig in Almere. In het kader van de persoonlijke ontwikkeling worden masterclasses door de studenten georganiseerd en leren de studenten al vroeg te netwerken. Zo zegt Gaston Lacroix, student Biologie, Voeding en Gezondheid: “De Floriade Academy geeft jongeren de kans om kennis en ervaring op te doen in de praktijk. Ook krijg je de kans om te (leren) netwerken en begin je hier met het opzetten van je eigen netwerk.”