Eerste Floriade Dialogues Summit in maart

Eerste Floriade Dialogues Summit in maart

Op donderdag 28 maart vindt in Almere de eerste Floriade Dialogues Summit plaats, een internationale Summit met als thema 'Green and Healthy Food Cities for all'. 

Programma

Hoe maken we steden groener en gezonder? Waar staan we en hoe ver hebben we nog te gaan? En wat is de beste manier om steden van voedsel te voorzien? Deze vragen staan centraal tijdens  de verschillende onderdelen deze bijeenkomst. Verwacht een levendige wetenschappelijke dialoog afgewisseld met inspirerende cases en best practices van internationale wetenschappers, activisten en koplopers.

In het ochtendprogramma vertellen schrijver Raj Patel, journalist Charles C. Mann en landschapsarchitect  Adriaan Geuze je hun inspirerende verhalen. In de middag is het tijd voor de Talks of the Town en in-depth sessies, met veel praktische cases van groene pioniers van over de hele wereld: van Zimbabwe en Detroit tot Almere!

Jaarlijkse Summit

De Floriade Dialogues Summit is in aanloop naar de expo in 2022 een jaarlijkse bijeenkomst, waarin de thema’s greening, feeding, healthying en energizing centraal staan. Het doel van de Summit is om een platform te creëren voor wetenschappelijke debatten en internationale uitwisseling. De Floriade Dialogues Summit is een initiatief van Floriade Almere 2022 B.V., Flevo Campus en de Provincie Flevoland.

Deelname is gratis. Lees meer en meld je aan via Eventbrite.