Eerst aanplantseizoen Groene Stad Arboretum

Eerst aanplantseizoen Groene Stad Arboretum

Eind maart is er gestart met het planten van de circa 1.000 bomen die door boomkwekers uit heel Nederland zijn geleverd voor het Groene Stad Arboretum van Floriade Almere 2022. 

In eerste instantie zou de afsluiting van het eerste plantseizoen van de Floriade gemarkeerd worden door de aanplant van een speciale boom: een boom die een Almeerse basisschoolleerlingen met de tekenwedstrijd ‘teken jouw groene stad’ konden winnen. De Floriade is echter overweldigd door het aantal bomen dat de afgelopen maanden is ingezonden door de Nederlandse tuinbouwsector. Om zoveel mogelijk bomen te kunnen planten, is het eerste plantseizoen daarom verlengd tot eind april. De gewonnen boom is op 11 april door de kinderen van De Klaverweide geplant, maar het eerste plantseizoen is dus nog niet voorbij.

Groene Stad Arboretum

De bomen die door de tuinbouwsector zijn ingezonden voor de Floriade, worden onderdeel van het Groene Stad Arboretum. Deze alfabetisch geordende bomen- en plantenbibliotheek die het hele Floriadeterrein beslaat, vormt de basis voor de expo in 2022 en van de stadswijk die daarna op het terrein verrijst. Alle bomen zijn geselecteerd op de bijdrage die ze leveren aan een groene en gezonde stad.