Een met groente gevulde lunch

Een met groente gevulde lunch

Urban Greener Femke Mosch houdt zich dagelijks bezig met trends rondom eten en drinken en schrijft daar maandelijks over op deze site. 


250 gram groente per dag, het advies van het voedingscentrum, is een heleboel voor één maaltijd. Verdeel het over twee momenten, lunch en diner en het wordt een stuk makkelijker. Dat kan door de restjes van de vorige avond mee te nemen als lunch. Zo hoef je ook geen restjes weg te gooien! Tijdens de lunch zie je in menig kantoorpand dan ook allerlei soorten bewaarbakjes. Iedereen kijkt eventjes bij de ander in het bakje wat er voor die dag in zit. Gezond eten is bijna een wedstijd geworden.

Waren er geen restjes van het avondeten over? Dan kun je in de bedrijfskantine terecht, die worden ook steeds een beetje gezonder: salade, soep en gezonde broodjes staan op het menu. Of koop iets in de supermarkt waar de schappen vol liggen met lunchsalades en broodjes gezond. De supermarkt is helemaal ingespeeld op degene die hun lunch niet van huis mee hebben genomen. De prijs ligt wel een stuk hoger als die van een zelf meegebrachte lunch, maar de smaken zijn goed. Er wordt zelfs gecommuniceerd hoeveel gram groente erin zit.

Ben je een échte broodeter tijdens de lunch, dan kun je ook al wat aan je groentetax doen. Beleg de boterham kaas met een plakje tomaat of de boterham kipfilet met een plakje komkommer. Een andere optie is een lekkere groentespread voor op je brood. Of maak een smoothie met de restjes groenten uit de koelkast. Eindeloos veel mogelijkheden om voor het diner al een flink portie groente binnen te krijgen. Gaan we dan toch langzamerhand die 250 gram groente per dag halen?