De Floriade Fotowedstrijd: breng de groene stad in beeld

De Floriade Fotowedstrijd: breng de groene stad in beeld

Op vrijdag 1 maart gaat de Floriade Fotowedstrijd van start. Tot en met 15 mei kun je jouw Floriadefoto insturen en mooie prijzen winnen. Hoezo een Floriadefoto als de expo pas over drie jaar is? 

De komende weken vinden er volop werkzaamheden plaats op het Floriadeterrein. Er worden weer nieuwe bomen geplant voor het Groene Stad Arboretum. En op het voormalige terrein van camping Waterhout is Dura Vermeer bezig om de grond geschikt te maken voor wegen, bomen en het eerste vastgoed. Maar de Floriade gaat over veel meer dan de werkzaamheden op het Floriadeterrein. Growing Green Cities luidt het thema van de Floriade in Almere in 2022. Hoe groen is Almere al en hoe veel groener kan het worden? Hoe wordt in Almere invulling gegeven aan de thema’s groen, voedsel, energie en gezondheid? De foto die je maakt hoeft niet in Almere gemaakt te worden. Want wellicht dat je op een andere plek in Nederland of in de wereld de opgave van het realiseren van de Groene Stad van de Toekomst in beeld kunt brengen. Natuur, architectuur, water, groen, energie, heel veel onderwerpen zijn te koppelen aan Floriade Almere 2022.

Hoe werkt de wedstrijd?

  1. Maak met een fototoestel of met je mobiel een mooie foto!
  2. Ga naar www.floriadefotowedstrijd.nl  en upload je foto. Voordat deze zichtbaar wordt op de site, beslist de moderator of hij geldig is. Je kunt maximaal drie foto’s van miximaal 10 MB aanleveren. Het kan natuurlijk zo zijn dat je in maart drie foto’s maakt en later toch een mooiere maakt. Geen probleem, tot en met 15 mei kun je foto’s inwisselen en aanleveren.
  3. Daarna gaat een vakjury onder leiding van wethouder Loes Ypma zich buigen over alle inzendingen. Tien foto’s zullen zij nomineren. Vervolgens mag het publiek bepalen wie zich winnaar Floriade Fotowedstrijd 2019 mag noemen.
  4. De foto komt in 2022 te hangen in het Almerepaviljoen tijdens de expo in 2022. En de maker van de foto krijgt een camera ter waarde van ongeveer 850 euro. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Floriade Festival op 15/16 juni 2019.

Tot slot zijn er twee categorieën: één categorie voor jongeren tot en met 18 jaar en één categorie voor iedereen vanaf 19 jaar. Ga naar buiten, maak een mooie foto en doe mee met de Floriade Fotowedstrijd!