Almeerders kiezen ontwerp voor brug Weerwater

Almeerders kiezen ontwerp voor brug Weerwater

Over het Weerwater, tussen het Filmwijkstrand en de toekomstige Floriadewijk komt een fiets- en voetgangersbrug. Niet zomaar een brug, maar een visitekaartje voor de stad, een duurzame verbinding over het Weerwater. Voor de zomer heeft de gemeente verschillende aannemers uitgenodigd om een aanbieding uit te werken. Na een voorselectie op basis van criteria - zoals duurzaamheid, hergebruik van materialen en kosten - zijn twee voorstellen overgebleven. Nu is het aan de Almeerders om te stemmen.

De Floriadewijk die na de expo in 2022 tot volle bloei komt, gaat de nieuwe zuidkant vormen van het centrum van Almere. Een fiets- en wandelbrug tussen het Floriadeterrein en het Lumièrepark versterkt de verbinding met de rest van de stad. De brug maakt straks ook onderdeel uit van het Rondje Weerwater. Almeerders kunnen nu kiezen uit de twee geselecteerde ontwerpen, door via http://www.almere.nl/brugweerwater te stemmen. Dit kan van zaterdag 29 september tot maandag 22 oktober. Het ontwerp dat de meeste stemmen haalt, wordt gerealiseerd. Eind oktober wordt het winnende ontwerp bekendgemaakt. De brug moet eind 2020 klaar zijn.  

Op de website is meer informatie te vinden over beide ontwerpen en de link naar de stempagina. Let op: stemmen kan alleen na inloggen met DigiD.

De uitslag is inmiddels bekend, lees hier meer.

csm_Inschrijver_III_Primaire_afbeelding_klein_voor_website_hk_03ca3914be.jpg
Ontwerp A
csm_Inschrijver_IV_Primaire_afbeelding_klein_voor_website_hk_05dbb6cf67.jpg
Ontwerp B