Aeres stapt in innovatiewerkplaats Floriade

Aeres stapt in innovatiewerkplaats Floriade

Aeres en de provincie Flevoland hebben november 2014 een intentieovereenkomst getekend voor de realisatie van een innovatiewerkplaats op het toekomstig Floriadeterrein in Almere.De Aeres Groep is de eerste partner in deze innovatiewerkplaats. Het is de bedoeling dat er een broedplaats ontstaat waar bedrijven en (kennisinstellingen) samen kunnen experimenteren en innoveren in aanloop naar 2022.

De Aeres Groep wil haar verbondenheid met de thematiek van de Floriade zichtbaar maken door haar aanwezigheid en participatie op het Floriadeterrein. 
De Aeres Groep doet dat onder meer door zich actief te willen verbinden aan het initiatief van de provincie voor de realisatie van de innovatiewerkplaats ‘Living lab’. Tijdens de zogenaamde ‘economische making-of’ periode in de aanloop naar 2022 kunnen bedrijven en (kennis)instellingen hier experimenteren en innoveren. Op deze wijze groeit de werkplaats de komende jaren mee met de innovaties van dat moment. De provincie wil met de innovatiewerkplaats in aanloop naar en tijdens het evenement ook een internationaal podium bieden waar bedrijven en instellingen hun nieuwe concepten ten toon kunnen stellen. 

Daarnaast wordt verkend onder welke voorwaarden een eventuele eigendomsoverdracht van de innovatiewerkplaats van de provincie naar Aeres Groep tijdens of na de wereldexpo wenselijk en economisch uitvoerbaar is.

De Aeres Groep heeft in Flevoland vestigingen van Vilentum Hogeschool (Almere en Dronten) en Groenhorst (Almere, Lelystad, Dronten en Emmeloord). Verder heeft de groep vestingen in Gelderland, Utrecht en Limburg. De Aeres Groep heeft bijdragen geleverd voor het bidbook van de Floriade en is ook betrokken bij de JeugdFloriade.